SE OG GØRE PÅ SAMSØ

Bakkerne på Samsø

Nordby Bakker er et storslået landskab. Fra Issehoved, der er Samsøs nordligste punkt, løber en bakkekam hele vejen ned langs vestkysten til Asmindør Hage. Flere steder er bakkerne brudt af dramatiske skår eller erosionsdale, og du skal glæde dig til at nyde udsigten fra det fine udsigtstårn på Ballebjerg, som med sine 64 meter over havet er det højeste punkt på øen.

Der er mange afmærkede vandrestier fra P-pladserne i Nordby Bakker, og flere markveje er åbne for bilkørsel, så du kan også cykle. Men vi foreslår, at du sætter hele dagen af og vandrer de 18 km rundt om Nordsamsø: 

Du starter i den maleriske landsby Nordby, holder mod Nordby Kirke, fortsætter til Møgelskår og op langs kysten ad de afmærkede stier til Ballebjerg og går derfra mod Issehoved. Herfra fører landevejen de fire km tilbage til Nordby.

Ballen Havn

Ballen Havn er den største på Samsø, og om sommeren trækker den hyggelige havnestemning mange feriegæster til. Et par fiskefrikadeller og et glas hvidvin på havnen kan varmt anbefales.

Fra 18.-21. juli er der Samsø Festival, og festivalpladsen ligger 2 km nord for Ballen Havn. Derfor er havnen ekstra fyldt op med masser af glade festivalgæster i gaderne.

En (cykel)tur til Nordby

Nordby blev i 1990 kåret til Danmarks bedst bevarede landsby. Mange af de oprindelige stuehuse i bindingsværk blev nemlig liggende, da man flyttede gårdene ud på markerne efter landboreformerne, og vejene snor sig ud fra gadekæret i bymidten. Når du går rundt i byen, kan du ikke undgå at støde på de gamle bybrønde med rødmalet træværk og hejsehjul. Kig ned: De stensatte sider er imponerende!

Langøre Havn

En lille perle af en naturhavn, som er et af de smukkeste steder på Samsø. Her er et spisested og røgeri, der har åbent hver dag i sommerperioden.

Grøntsagssafari

Samsø er kendt for sine gode grøntsager, så hvorfor ikke høre fortællingen om dem? I maj, juni, juli og august arrangerer Brdr. Kjeldahl guidede ture i safaribus, hvor nordøens smukke natur danner baggrund for historien om højteknologisk landbrug, naturen og Samsøs rige dyreliv. Turen varer halvanden time.

Se også de kommende begivenheder på øen

FÅ NYHEDSBREVE

+45 40 30 10 99