SE OG GØRE PÅ ALS

Historiske Als

Als er et af de steder i Danmark, hvor man virkelig kan mærke historiens vingesus. Dybbøl nær Als var centrum for det skæbnesvangre slag mellem Preussen og Danmark i 1864, og Historiecenter Dybbøl Banke fortæller om fortiden i udstillinger og film. Den historiske Dybbøl Mølle er et dansk nationalsymbol, som du selvfølgelig skal se, når du besøger den synderjyske ø.

Fra ringridning til science center

Als er kendt for sine ringriderfestivaler – en tradition, der rækker helt tilbage til middelalderen. I sommermånederne

afholder næsten alle byer på øen en ringriderfest, og den største er festivalen i Sønderborg, der tiltrækker 500 ryttere – og en masse glade tilskuere.

En attraktion for hele familien er også den videnskabelige forlystelsespark Universe i Nordborg. Her kan I fx beundre en 18 meter høj gejser, forsøge at løfte en bil, bygge en vandraket og på mange andre måder opleve, hvor sjovt det kan være at blive klogere.

Nyd naturen, mens du svæver på en segway

Als Segway har en udendørs bane på 2500 kvadratmeter, hvor hele familien kan prøve kræfter med det tohjulede køretøj. Børn skal dog helst veje mindst 40 kg og være 135 cm høje, og man skal være fyldt 16 år, hvis man vil ud at køre på offentlig vej.

Havnebyer, eventyrlige slotte og gamle træer

Størstedelen af Sønderborg ligger direkte ned til Flensborg Fjord. Den maleriske gamle bydel med sine snoede gader, caféer og restauranter kan bedst udforskes på en spadseretur. I skovområdet Nørreskoven nær Lillebælt står nogle af de ældste egetræer i Danmark: Mange af dem er allerede blevet plantet omkring 1770.

Kan du lide at besøge slotte? Så glæd dig til Nordborg Slot fra 1150 og Gråsten, som er den danske dronnings sommerresidens.

Se også nogle af forårets og sommerens begivenheder på Als.

FÅ NYHEDSBREVE

+45 40 30 10 99