SE OG GØRE PÅ LOLLAND-FALSTER

Sejlture på Nakskov Fjord

Tag med postbåden Nakskov på arbejde, når den sejler ud øboerne i Nakskov Fjord. Turen er aldrig helt den samme, men postbåden kommer altid ud til Albuen, hvor der er ca. en times pause. Den kan man så bruge til at nyde sin medbragte mad, få sig en dukkert eller gå en lille tur i den helt særegne natur. Man kan også vælge at blive sat af i Langø og cykle hjem til Nakskov ad den fantastisk smukke cykelsti langs fjorden.

Dodekalitten

På en lollandsk mark med udsigt over Smålandsfarvandet skabes et monument, der kombinerer skulptur og musik. Dodekalitten (græsk for tolvsten) skal ende med 12 stenstøtter, som hver vejer 25-45 tons og er 7-9 m høje. De øverste 2 meter er udhugget til hoveder.

Stenene er placeret i cirkel, hvor et indbygget lydanlæg spiller elektroakustisk musik i døgnets lyse timer, året rundt. Musikken underbygger stenenes fortælling – og omvendt.

Turbåden Anemonen

Oplev Maribosøernes smukke og fredede natur fra søsiden med turbåden Anemonen. Sommeren igennem sejler turbåden non-stop rundture, Borgø-ture og oplevelsesture med guide. Pak madkurven eller køb en picnicpose og sejl med ud og oplev søernes rige fugleliv – vi tør næsten garantere, at I ser en ørn.

Nysted Sælsafari

Skipper stævner ud fra Nysted havn med M/S Drost, og han vil gøre sit til, at I får lejlighed til at opleve de søde sæler. Havet syd for Nysted er et fredet reservat, så turen vil helt sikkert også byde på store fugleoplevelser på vand og i luften.

Galleri Heike Arndt og Galleri Arleth

Galleri Heike Arndt i den lille by Kettinge definerer sig selv som „klein aber fein“. Her vises samtidskunst med fokus på maleri, skulptur, keramik, tegning, grafik og nye medier som fx street art. I grafikafdelingen er der et stort udvalg af værker af internationale kunstnere.

I Horbelev kan du besøge Anette og Michael Arleth i deres atelier og værksted, hvor de viser smykkekunst, ofte i kombination med egne eller en gæstekunstners værker på væggene.

Stubbekøbing Motorcykelmuseum

Den unikke samling i Stubbekøbing by byder på alverdens fantastiske motorcykler. Er du til Harley Davidson, Indian, Pierce-Arrow eller andre kendte mærker, er museet et must – og hvis du er på motorcykel, kan vi varmt anbefale vejen op langs Falsters østkyst og igennem det gamle fiskerleje Hesnæs med sine særegne bygninger og den stemningsfulde havn.

Bøtøskoven

I kort afstand fra Marielyst med mange sommerhuse og en af Danmarks smukkeste strande kan du udforske Falsters nye naturområde med vilde heste og sjældne fugle- og dyrearter.

Det Sorte Geomuseum

I Gedser finder du en perle af et museum, som byder på en spændende verden af dyr fra fortiden, flotte mineraler og det fascinerende rav med insekter. Museet viser dyrelivet fra de første spor fra orme og primitivt liv til nutidens specialiserende og avancerede livsformer i dag.

Og hvorfor ikke kombinere besøget med en gåtur ud til Danmarks sydligste punkt?

Spændende attraktioner for både store og små

I Middelaldercentret i den lille by Sundkøbing lever beboerne som i år 1407, og her møder feriegæsterne handelsfolk i middelaldertøj, håndværkere og ikke mindst riddere, der krydser klinger hver dag i sommersæsonen. Børnene kan lege på fem forskellige legepladser rundt om på Lolland-Falster, hvor der er gratis adgang. Eventyrlystne kan tage på ekspedition gennem savannen lige midt i Danmark, for i Knuthenborg Safaripark på Lolland løber tigre, giraffer, næsehorn og zebraer frit rundt. Vandhunde kan have en sjov dag på Danmarks højeste vandrutsjebane. Kunstelskere vil nyde et besøg på Fuglsang Kunstmuseum i Toreby på Lolland, som præsenterer en omfattende samling af danske kunstværker fra og med det 18. århundrede – herunder værker af de berømte Skagensmalere.

Se også de kommende begivenheder på øen

FÅ NYHEDSBREVE

+45 40 30 10 99