BEGIVENHEDER PÅ LOLLAND-FALSTER

14.-16. juni – Nysted Lyrik- og Visefestival

Nysted Lyrik- og Visefestival er tre dage med koncerter og oplæsning. Lørdag aften spiller Thomas Kjellerup i Nysted Bio.
lyrikogvisefestival.dk

 

10.-14. juli – Fejø Festival

En sommerfestival med masser af musik på internationalt niveau, både klassisk musik, jazz og improvisationskoncerter. I år samarbejder festivalen med Helsinki Chamber Music Festival.
fejoesfestival.dk

18.-21. juli – Hornfiskefestival Kramnitze

Den traditionsrige festival med hornfisk som varemærke: De nyrøgede fisk bliver solgt direkte fra rygeovnene. Der foregår også mange andre aktiviteter på og omkring stranden.

 

18.-21. juli – Maribo Jazz

I mere end 30 år har Maribo afholdt en 4 dages jazzfestival, hvor der bliver spillet jazz og blues overalt i den gamle klosterby og omegn – både på land, på vand og i veterantog.
maribojazz.dk

 

30. juli-4. august – Femø Jazz på Femø

En hyggelig jazz-festival, hvor flere generationer finder sammen med musikken som bindeled. Her er jazz i bedste festivalstil, og I kan opleve ø-livet i telt, i båd, på kroen eller på øens øvrige overnatningssteder.
femoejazz.dk

 

3.-6. august – Hajkutter Festival og Regatta

Oplev flotte gamle træskibe og en unik maritim stemning, når der igen afholdes Festival for bevaringsværdige og traditionsrige fiskerbåde, kaldet Hajkuttere, på havnen i Nysted. Der bliver masser af musikalsk underholdning, og Nysted Sejlklub afholder Baltic Sail Nations Cup (match race) i Nordisk Folkebåd. I kan bl.a. booke en kysttur med en Hajkutter, og børnene kan bygge små modelskibe.
hajkutter.dk

 

10.-11. august – Åbne Atelierdøre

Begge dage kl. 10-17 byder flere end 30 kunstnere og kunsthåndværkere i Guldborgsund kommune inden for i atelierer og værksteder, hvor du kan få indblik i de komplicerede kunstneriske arbejdsprocesser og nyde kunstværkerne.
aabneatelierdoere-guldborgsund.dk

 

15.-17. august – Vegvisir Race

Kom tæt på vandet i smukke Guldborgsund, når Lolland-Falsters nye internationale kapsejlads med omkring 150 både stævner ud fra Nykøbing Falster. Vegvisir Race er sejlsportens svar på en ironman med navigation, udholdenhed og gode sejlkundskaber i højsædet. Begivenheden kan følges live hos de lokale sejlklubber, og der er aktiviteter, mad og underholdning for børn og voksne ved Slotsbryggen i Nykøbing F. og omkring Guldborgbroen.
vegvisirrace.com

 

16.-25. august – Lys over Lolland

Lys over Lolland er en professionel kunst- og kulturfestival, som viser dansk og international kunst af høj kvalitet – på en gang eksperimenterende og med en bred appel. Programmet rummer både udstillinger, koncerter, filmpremierer og events.
lysoverlolland.dk

 

Sensommer: Nakskov Fjorddage

For 21. gang afholdes Nakskov Fjorddage har med et sandt overflødighedshorn af spændende aktiviteter for børn og voksne, blandt andet på Hestehovedet.

 

September – Danmarksmesterskaber i fladfisk

DM i fladfisk for lyst- og småbåde afvikles med udgangspunkt fra Onsevig Havn på Lolland. Sidste år deltog 150 både og 400 lystfiskere, der dystede om præmier og hæder i både artskonkurrencer, en individuel konkurrence og en teamkonkurrence.
onsevighavn.dk

 

14.-15. september – Sydhavsøernes Frugtfestival

Smag og nyd sensommerens saftige frugthøst fra de lokale frugtplantager på Sydhavsøerne. Ud over masser af lækkerier byder weekenden blandt andet også på mad- og bagekonkurrencer.
frugtfestival.dk

 

Se også vores forslag til, hvad du kan Se og gøre på Lolland og Falster.

FÅ NYHEDSBREVE

+45 40 30 10 99