BEGIVENHEDER PÅ ALS

7.-8. juni – Nord-Als Musikfestival

En af sommerens store musikfestivaler med blandt andre Michael Falch, Gnags, Magtens Korridorer, Johnny Madsen Band og Lars Lilholt Band. Rammen om festivalen er det idylliske Nordborg Slot, som ligger midt i Nordborg by, og overskuddet går til musikværkstedet i Havnbjerg, hvor amatørmusikere på Nord-Als gratis kan øve og indspille deres musik. Musikfestivalen plejer at blive udsolgt, så vent ikke for længe med at sikre dig billetter.
Musikfestival.dk

15. juni – Als Rundt

En traditionsrig dag med kapsejlads rundt om Als, arrangeret af Sønderborg Yacht-Club. Det er altid spændende at følge bådene, og med “Havnens dag” vil der også være mange aktiviteter på land for dem, der ikke deltager i sejladserne.
Als Rundt

 

28.-30. juni – Kampen om Als

Denne weekend genskaber Historiecenter Dybbøl Banke Kampen om Als fra krigen 1864. Fredag eftermiddag/aften marcherer alle deltagere i uniform og historiske dragter gennem Sønderborg by. Om lørdagen er der masser af aktiviteter for hele familien i soldaterlejren på Kær Halvø nord for Sønderborg.
Hovedbegivenheden bliver dog kl. 2 natten til søndag, hvor en af krigens store scener bliver genopført: I ly af nattemørket krydser de preussiske soldater Alssund, kanonerne brager, og det danske panserskib Rolf Krake beskyder de preussiske både ved Arnkilsøre.
kampenomals.dk

 

31. august – Nordborg Marathon

Løbet er en oplagt mulighed for at opleve Als til fods. Du bestemmer jo selv, hvor hurtigt du vil løbe, og du kan også selv vælge længden: Nordborg Marathon byder på både maraton, ½ maraton, 10 km, 5 km og sågar 1 km børneløb. Hvis du foretrækker at gå, kan du stille op i Nordals Walk, som er på enten 5 eller 10 km.
nordborgmarathon.dk

 

Se også vores “Se og gøre”-forslag på Als.

FÅ NYHEDSBREVE

+45 40 30 10 99