Se og gøre på Samsø | Dansk Ø-ferie

Se og gøre på Samsø

Velkommen til Samsø

En ø for opdagere

Samsø ligger midt i Kattegat og præsenterer ”Danmark når det er bedst” på et lille område med masser af muligheder for både små og store opdagere. Øen er 114 km², kaldes for ”Danmarks køkkenhave“ og er præget af øboernes økologiske bevidsthed.

Nordsamsø har stejle kyster og grønne bakker. Et beskyttet fjordlandskab med små øer og et mangfoldigt dyreliv udgør ”taljen” mellem de to halvdele af øen. Hvis man står ved Vesborg Fyr i klart vejr, kan man se både Sjælland, Fyn og Jylland. Man kan nemt komme rundt på hele den lille, mangfoldige ø på cykel. Samsø Labyrinten er en fantastisk oplevelse for hele familien: Den er lige så stor som 12 fodboldbaner lagt sammen og er dermed verdens største labyrint.

 

Danmarks køkkenhave

Sydsamsø har et fladt landskab præget af landbrug. Man kan købe kartofler, asparges og jordbær fra Samsø i hele Danmark. Københavnske Noma, som har været kåret til verdens bedste restaurant, forsynes med de berømte kartofler fra Samsø. Også de lokale kokke fremtryller kulinariske nydelser med de lokale ingredienser. Tre af øens restauranter er optaget i White Guide, som lister Nordens bedste spisesteder: Restauranten ved Kæret i Nordby, Restaurant Behrndt på Ballen Badehotel og Restaurant SAK i Ballen kan glæde sig over denne udmærkelse.

 

En bæredygtig ø – Samsø

Beboerne på Samsø fører et afslappet liv i harmoni med naturen. Økologisk bevidsthed er vigtigt, og øen er kendt for sit moderne vind- og solkraftværk. Samsø er CO2-neutral, er selvforsynende med vedvarende energi og eksporterer sågar strøm til fastlandet.

Et af de mange særlige kendetegn ved øen er de gotlandske pelsfår, som Samsø kommune bruger til vedligeholdelse af landskabet. Dette er en af de ældeste fåreracer i Skandinavien. Fårene hjælper også med at holde ukrudtet i Samsø Golfklub i skak, da et af klubbens mål er at blive den mest miljøvenlige golfklub i Danmark.

 

Og hvad mere?

I 2014 overhalede Samsø Bornholm som den danske ø med de fleste solskinstimer.

 

Ankomst med færge

SamsøFærgen mellem Kalundborg og den nye færgehavn i Ballen sejler hele året op til syv gange dagligt. Rederiet Færgen har indsat en moderniseret færge på ruten, hvorfor turen kun varer 1 time og 15 minutter i weekender og ferieperioder. Fra Jylland afgår færgen fra Hou, og her varer overfarten en time.

 

Book din ferie på Samsø her

Vil du holde cykelferie på Samsø, spille golf eller tilbringe en afslappet ferie i naturen? Sammensæt din helt personlige ferieoplevelse på Samsø eller vælg et af vores pakketilbud med de mest populære attraktioner. Book din ferie på danskoferie.dk, eller ring på 69 91 16 51.