Se og gøre på Bornholm | Dansk Ø-ferie | Dansk Ø-ferie

Se og gøre på Bornholm

Hammershus på Bornholm

Unik natur

Bornholm er Danmark eneste klippeø. Store dele af øen består af granit, som fortrinsvis afspejles i imponerende klippeformationer i den nordlige del af øen. Her står også Hammershus, den største borgruin i Skandinavien fra det 13. århundrede. Landskabet på den store ø er meget forskelligartet. Naturen er domineret af bakker, gamle løvskove og istidshuler. På øen ligger også naturområdet Almindingen, hvor du med lidt held kan se fritgående bisoner. Den sydlige del af øen lokker på den anden side med hvide sandstrande.

 

Kokke og kunstnere

Insidere har længe vidst det: I de senere år har øen udviklet sig til en gourmetdestination med stjernekokke samt lokale råvarer i særklasse. I toppen af menuen findes derfor retter med lokale råvarer - fisk, kød, bær, urter og svampe. Den røgede sild fra Gudhjem er kendt i hele Danmark, men også øl, lakrids, is og chokolade er blandt øens specialiteter. Senest har Bornholm fået en Michelin-stjerne til Restaurant Kadeau ved Pedersker som et vidnesbyrd om det høje kulinariske niveau. Også det bornholmske landskab og det unikke lys gør øen til noget særligt og har altid været en kilde til inspiration for kunstnere og designere. Især glaspusteri og keramik har en lang tradition på Bornholm, og i sommermånederne åbner atelierer og værksteder således deres døre for besøgende.

 

Et velsignet klima

Takket være det milde klima er Bornholm også et besøg værd i lavsæsonen. Morbær og figner trives sågar her. Klimaet skyldes blandt andet klipperne, der holder på sommervarmen til langt ind i efteråret. Gennemsnitligt har øen over tusind solskinstimer, og i 2003 blev der endda sat rekord med på flere end 2.000 solskinstimer. Bornholmersolskinnet nydes bedst nydes på en af de familievenlige strande eller på de i alt 235 kilometer cykelstier. For aktive feriegæster tilbyder Bornholm forskellige udendørs aktiviteter som klatring, dykning, surfing, havkajak, fiskeri, ridning eller golf.

 

Ankomst med færge

Med katamaranfærgen fra Ystad når man Bornholm på kun 1 time og 20 minutter med BornholmerFærgen, mens natoverfarten fra Køge varer 5 timer og 30 minutter. Overfarten fra Sassnitz til Rønne tager omkring 3 timer og 30 minutter.

 

Bestil din ferie på Bornholm

Vil du have en aktiv ferie på Bornholm, besøge kunstnere i deres atelier eller bare slappe af på stranden? Sammensæt din personlige ferieoplevelse på Bornholm, eller vælg fra vores pakketilbud med de mest populære oplevelser. Book din ferie på danskoferie.dk, eller ring på 69 91 16 51