Se og gøre på Als | Dansk Ø-ferie

Se og gøre på Als

Kampen om Als

Historiske Als

Als er et af de mest historiske steder i Danmark, og det oplever de besøgende. Dybbøl nær Als var mødested for det skæbnesvangre slag mellem Preussen og Danmark i 1864. HistoreCenter Dybbøl Banke fortæller om fortiden i udstillinger og film. Den historiske Dybbøl Mølle nær slagets scene er i dag et dansk nationalsymbol.

 

Fra ringridning til Science Center

Als er kendt for sin ringriderfestival. Denne tradition går tilbage til middelalderen. I sommermånederne afholder næsten alle byer sin egen ringridderfest. Den største er den årligt tilbagevendende festival i Sønderborg, der tiltrækker 500 ryttere. En attraktion for hele familien er også den videnskabelige forlystelsespark Universe i Nordborg. I centrum står Blue Cube, som Island har præsenteret på Expo 2000 i Hannover. Indenfor en 18 m høj gejser, mens lyn og vulkanudbrud tilbyder et imponerende skue.

 

Havnebyer, eventyrlige slotte og gamle træer

På Als ligger størstedelen af Sønderborg direkte ned til Flensborg Fjord. Den maleriske gamle bydel med sine snoede gader, caféer og restauranter kan bedst udforskes på en spadseretur. I skovområdet Nørreskoven nær Lillebælt står nogle af de ældste egetræer i Danmark. Mange af dem er allerede blevet plantet omkring 1770. Hvis du kan lide slotte, bør Nordborg Slot fra 1150 og Gråsten, som er den danske dronnings sommerresidens, være meget tilfredsstillende.

 

Og hvad mere?

De, der kommer i bil, kan også tage på udflugt til Fyn. Turen fra Bøjden til Fynshav med AlsFærgen tager kun 50 minutter. Med lidt held kan rejsende se marsvin og øresvin i havet i løbet af overfarten.

 

Bestil din ferierejse til Als

Sammensæt din personlige ferieoplevelse på Als, eller vælg fra vores pakketilbud med de mest populære oplevelser. Book din ferie på danskoferie.dk  eller ring på tlf +45 69 91 16 51