Om Langeland | Dansk Ø-ferie

Langeland – en herlig ferieø

Langeland

Vi siger det med det samme: Du kan ikke undgå at få sand mellem tæerne. Hele den lange ø er omkranset af strand, og hvis I har børn med på turen, skal I sætte god tid af til Ristinge Strand på den sydlige del af Langeland. Badestranden er en af de bedste og mest børnevenlige i landet.

Det er ikke bare strandene, der gør Langeland populær som ferieø. På den nordlige del ligger fx en af landets smukkeste bøgeskove. Der er afmærkede stier til de vandreglade, men skoven er bestemt også god "bare" at holde picnic i.

 

Et unikt naturfænomen

Sidste istid for ca. 15.000 år siden har sat sit iøjnefaldende præg på Langeland. Øen er nemlig fuld af de karakteristiske "hatbakker", som er 10-20 meter høje. Der er omkring tusind af dem, og det sjove navn stammer fra en klokkeformet damehat, som var populær i 1920'erne. 

 

By- og kulturliv

Der er også masser af feriestemning i de hyggelige byer på Langeland. I skal ud at gå på de toppede brosten i "hovedstaden" Rudkøbing og kigge på kunsthåndværk i Lohals. Og fiskerbyen Bagenkop blev i 2011 kåret som årets landsby.

Tranekær Slot er det ældste beboede hus i Danmark, og slottet inviterer indenfor på guidede ture. I den store slotspark har over 20 danske og internationale kunstnere skabt såkaldte "land art"-værker, som i sig selv er værd at rejse efter.

 

Sejl med færgen fra Lolland

Hvis I kommer fra Sjællandssiden, er det en god idé (og en fin tur!) at køre til vestspidsen af Lolland. Færgen til Spodsbjerg sejler i pendulfart, og overfarten tager kun 45 smukke minutter. Bestil din tur her på siden eller ring til os på 69 91 16 51.