Om Bornholm | Dansk Ø-ferie

Solskinsøen Bornholm

Om Bornholm

 

Rå natur, store skove, smukke strande

Den nordlige del af Bornholm er kendt for sin rå natur med imponerende klippeformationer og Hammerhus – Skandinaviens største borgruin fra det 13. århundrede. På den sydlige del af øen finder du de smukkeste sandstrande som Balka og Dueodde, der strækker sig over flere kilometer fra Snogebæk til Jomfrugård. Midt på øen finder du Almindingen, Danmarks femtestørste skov, hvor du med lidt held kan se fritgående bisoner. Besøg også Ekkodalen – giver den virkelig genlyd? 

 

Et helt velsignet klima

Klipperne på Bornholm holder på sommervarmen langt ind i efteråret, og det milde klima gør Bornholm værd at besøge året rundt. Det er ikke uden grund, at den kaldes "solskinsøen":  Solen skinner gennemsnitligt over tusind timer om året. Her trives morbær og figner, og særligt i Gudhjem og Svaneke kan du se mange figentræer i haverne.

Det er oplagt at nyde bornholmersolskinnet på en af de familievenlige strande eller på de i alt 235 kilometer cykelstier. Eller mens du klatrer, dykker, surfer, sejler i havkajak, fisker, rider eller spiller golf. Her er nemlig masser af muligheder for en aktiv ferie.

 

Charmerende byer

Havnebyerne Svaneke, Gudhjem, Allinge og Sandvig ligger som perler på en snor, så du kan fx cykle rundt til de hyggelige og farverige byer med små specialbutikker, spisesteder og kunsthåndværkere. Byerne har faste torve- eller markedsdage i sommerperioden. 

 

Tag cyklen rundt på øen

Bornhold har fået anlagt et net af cykelstier, der dækker godt 200 km overalt på øen. Hvis du er i god form, kan du de godt 100 km hele øen rundt på en enkelt dag – men det vil være synd ikke at opleve noget undervejs. Du behøver ikke at medbringe egen cykel, for der er udlejning flere steder, og du kan også få bragt cyklen ud. 

 

Læs mere om, hvad du kan opleve

Se de aktuelle begivenheder på Bornholm