Mad og drikke på Samsø | Dansk Ø-ferie

Mad og drikke på Samsø

Årets kartoffelmad 2015 på Samsø

Sydsamsø har et fladt landskab præget af landbrug. Man kan købe kartofler, asparges og jordbær fra Samsø i hele Danmark, og sågar Noma, som har været kåret til verdens bedste restaurant, forsynes med de berømte kartofler fra Samsø. Også de lokale kokke fremtryller kulinariske nydelser med de lokale ingredienser.

I de seneste år har øboerne eksperimenteret med deres råvarer og har ”opfundet” forskellige egne, nye produkter. De kombinerer for eksempel deres produkter med olie, alkohol eller koncentreret frugtsaft for at lave solbærsaft, rabarbersaft eller hybenmarmelade. Specialiteterne fra Samsø kan fås både friske fra marken eller på glas eller dåse. Samsø Konservesfabrik forarbejder for eksempel rødbeder, rødkål og græskar direkte fra marken på stedet. Fabriksmedarbejderne er også opfindsomme og har genopfundet nye produkter såsom sennep og pesto med råvarer fra øen. Verdens mindste tomatfabrik befinder sig også på Samsø, og her fremstilles blandt andet ketchup.

 

Madhuset RumogRooms

Vi er vilde med gode råvarer og bruger masser af tid på at udvælge og finde de bedste varer, enten det er frugt, kød, brød, vin, øl eller ost. Vi følger årstiderne og laver mad af lokale - og så vidt muligt økologiske - råvarer.

» rumogrooms.dk

 

Restaurant SAK

Den mest moderne restaurant på Samsø er beliggende i Ballen tæt på byens smukke havn. Her er både frokost og middag en stor oplevelse, ligesom betjeningen er behagelig og priserne overkommelige. Restaurant SAK er repræsenteret i White Guide, der lister Nordens bedste spisesteder.

» saksamsoe.dk

 

Restaurant Behrnt

Restaurant Behrnt er en del af Ballen Badehotel og byens anden restaurant, der er repræsenteret i White Guide, som lister Nordens bedste spisesteder. Ifølge White Guide er Restaurant Behrnt ”Samsøs bedste bud på gourmet”, hvilket understreges med brugen af de mange lokale råvarer, stor opfindsomhed og et uovertruffent vinkort.

» ballenbadehotel.dk

 

Ilse Made

Ilse Made er både et hotel og en restaurant, der ligger tæt ved helligkilden Ilse Made blot 100 meter fra vandet. Hvis det er godt vejr, kan man spise på terrassen og nyde en herlig udsigt og en fantastisk solnedgang. Her er intet fast spisekort, for retterne ændres uge for uge, og tjeneren vil hellere fortælle, hvilke friske retter man kan vælge imellem. Konceptet er mad, som man også ville servere for sine venner. Hver dag klokken 19 kan man få en fast to-retters-menu med sæsonens ingredienser.

» ilsemade.dk

 

Skipperly

På Skipperly i Ballen laves der mad med mange af de lækre specialiteter fra Samsø samt klassisk kromad som æggekage med flæsk og pandestegt rødspættefilet med hjemmelavet remoulade. Menuen varierer efter sæsonens råvarer og kan blandt andet indeholde lokale ramsløg, rarbarber, stenbiderrogn, nye kartofler, grønne og hvide asparges samt hummer. Priserne er overkommelige, og hyggen er i højsædet.

» skipperly.dk