Mad og drikke på Lolland-Falster | Dansk Ø-ferie

Mad og drikke på Lolland-Falster

God mad på Lolland-Falster

Gourmetrestauranterne i hele Danmark forsynes med produkter fra Lolland-Falster. Kirsebærvinen fra Frederiksdal er kendt i hele landet, men også ost og øl er lokale specialiteter. Mange af producenterne sælger deres varer i små gårdbutikker og på stande ved vejen. Du kan også besøge en af de mange oplevelsesbondegårde, hvor du kan få et indblik i økologisk landbrug helt tæt på – for eksempel på gården Knuthenlund, hvor lam, geder og svin går frit omkring. 

 

Hotel Saxkjøbing

Idyllisk placeret på torvet midt i den gamle handelsby Sakskøbing finder du Hotel Saxkjøbing. Et hotel og en restaurant med en afslappet og imødekommende atmosfære samt sjove, smukke og anderledes værelser. Hotellet er ejet af Claus Meyer, og maden har højt niveau. Hotel Saxkjøbing har således som eklæret mål at arbejde for stoltheden omkring de udsøgte råvarer og produkter fra Lolland-Falster samt øerne i Smålandshavet.

» hotel-saxkjobing.dk

 

Den Fuldkomne Fisker

I Den Fuldkomne Fisker kan du ikke få et menukort, for ejeren Hanne elsker at lave mad alt efter, hvordan dagen inspirerer hende, og snakke med gæsterne om sine kreationer. Hun anvender lokale produkter og kombinerer dem med krydderier og opskrifter fra Marokko. Det resulterer i en spændende spiseoplevelse i anderledes omgivelser, idet Den Fuldkomne Fisker er beliggende på en campingplads.

» Den Fuldkomne Fisker på Facebook

 

Krenkerup Bryggeri

På Krenkerup Bryggeri gælder tyske rengøringsregler, for brygmester Constantin Förtner kommer fra Tyskland. Han brygger ikke en hvilken som helst øl, men Europas bedste røgøl, som han skabte i 2011. Krenkerup Bryggeri tilbyder også en af Danmarks bedste øl med lav alkoholprocent i form af Krenkerup Classic 2 %. Pubben er åben om sommeren, og man kan komme på rundvisning på bryggeriet med efterfølgende prøvesmagning.

» krenkerupbryggeri.dk