Mad og drikke på Fyn | Dansk Ø-ferie

Mad og drikke på Fyn

Spis godt på Fyn

Gourmander finder et gourmetparadis i verdensklasse på Fyn, for eksempel restauranterne Sortebro Kro og Falsled Kro, samt lokale produkter såsom rygeost. Frugt og grøntsager vokser særligt godt i øens milde klima, og derfor anvender øens kokke hovedsageligt lokale ingredienser. Feriegæster kan udforske øen på tre forskellige kulinariske områder: Vin, chokolade og øl.

Hvis man har lyst til at købe specialiteter fra øerne, kan man besøge Maritimt Center i Svendborg. I over hundrede år blev varer opbevaret i dette gamle lager, og i dag finder man mange forskellige traditionelle produkter fra øerne i Det fynske Øhav her: Kryddersalt og sæbe fra Ærø, konfiture fra Strynø, is fra Skarø og meget mere. Man kan købe fynske produkter hos blandt andet “Vinspecialisten“ i Assens, herunder chokolade og så eksotiske drikkevarer som “whiskey-øl“ fra et lokalt bryggeri.

 

Falsled Kro

Når snakken falder på de bedste danske gourmetrestauranter, er Falsled Kro ikke til at komme udenom. De idylliske omgivelser med panoramaudsigt over Helnæs-bugten bliver akkompagneret af en fransk inspireret køkken blandet med de bedste lokale produkter fra det nærliggende Løgismose Gods. Kroen tilbyder ligeledes gourmetophold til livsnydere i alle aldre.

» falsledkro.dk

 

Restaurant Lieffroy

Lieffroy er en gourmetrestaurant, der ligger smukt placeret ved Storebælt i udkanten af Christianslundsskoven. Det store vinduesparti, som vender ud mod stranden, giver gæsterne en fantastisk udsigt til havet og Storebæltsbroen. Køkkenet er i åbent plan, så man kan iagttage chefkokken, når han arbejder.

» lieffroy.dk

 

Restaurant Gl. Brydegaard

En smuk gård med hotel og restaurant i Haarby. I haven står to tipier, der kan lejes, og overalt finder man små ting, der får en til at smile – for eksempel den halvt begravede gartner, hvor kun støvlerne og riven stikker op over jorden, og tørresnoren, hvor der hænger spændende ting. Menukortet er inspireret af sæsonen og ”naturens overraskelser.”

» gammelbrydegaard.dk