Mad og drikke på Fanø | Dansk Ø-ferie

Mad og drikke på Fanø

Rudbecks Ost og Deli på Fanø

Fisk fra Vesterhavet er en væsentlig bestanddel af menukortene på mange restauranter på Fanø. Torsk, rødspætte, multe og laks er nogle af de fiskearter, som ofte anvendes til de lækre fiskeretter.

Der er ikke meget landbrug på øen, men alligevel produceres der øl, lammekød, oksekød, røget skinke og pølse, røget laks, lynghonning, marmelade og meget mere her.

 

Sønderho Kro

Der bor godt og vel 3.000 mennesker på Fanø. I Sønderho knap 300. Derfor må det siges at være temmelig specielt, at byen indeholder en lille gastronomisk perle, som er repræsenteret i den såkaldte White Guide, der lister Danmarks bedste restauranter. Sønderho Kro er ikke kun hyggelig, den leverer også på et så højt niveau rent gastronomisk, at kroen i sig selv er værd at rejse efter.

» sonderhokro.dk

 

Rudbecks Ost og Deli

Det begyndte som en osteforretning, men udviklede sig til et spisested, som forener lokale specialiteter med god mad og behagelig betjening. Her kan du blandt andet smage Fanø-laks, Fanø-skinke og de såkaldte „vadehavstapas“, der består af lokale oste og pølser samt hjemmebagt brød og Fanø-smør.

» rudbecks.dk

 

Fanø Bryghus

Mikrobryggeriet Fanø Bryghus har servering både ude og inde og rummer en lang række meget velsmagende specialøl. Blandt smagene er chokolade, kaffe, kamilleblomster, lynghonning, vanilie og sågår vadehavsspecialiteten østers.

» fanoebryghus.dk

 

Fanø Slagteren

Du bør ikke snyde sig selv for et besøg hos Fanø Slagteren i Nordby. Butikken er med i et samarbejde med landets absolut bedste slagtere, Friland og Danish Crown. Formålet er at fremme de gode traditioner, der kendetegner dansk slagterhåndværk. Det kan i høj grad smages i produkterne, der strækker sig lige fra klassiske slagtervarer som alskens kød og pølser til færdigretter og tapasanretninger. Derudover forhandler Fanø Slagteren en lang række velsmagende ø-specialiteter fra Fanø som chokolade, lakrids, honning, bolsjer, øl og snaps.

» fanoeslagteren.dk