Mad og drikke på Ærø | Dansk Ø-ferie

Mad og drikke på Ærø

Rise Bryggeri på Ærø

Det er en smule varmere på Ærø end på de andre danske øer, og det er en af grundene til, at Ærø er en af de mest frugtbare øer i Danmark. Her vokser frugt og grøntsager særligt godt og ofte i så store mængder, at øboerne slet ikke kan forarbejde mange af produkterne selv, men eksporterer dem til andre steder i landet. Feriegæsterne er specielt vilde med fignerne, der vokser i landsbyhaverne og er særligt aromatiske, samt bio-isen, som produceres med lokale frugter på visse steder på øen.

 

Rise Bryggeri

Det lille bryggeri “Rise Bryggeri“ har allerede skabt sig et image ud over øens grænser, og det anbefales at smage valnøddeøllen “Hertug Hans“ eller den lækre “Ærø IPA.“

» risebryggeri.dk

 

Ø-bolcher

Hvis man hellere vil have noget sødt, er der rig mulighed for at købe håndlavede bolsjer, bløde karameller, lakrids, fyldte chokolader og slikkepinde i butikken “Ø-bolcher.“

» øbolcher.dk

 

Den Gamle Købmandsgaard

Gourmander må ikke glemme at besøge “Den Gamle Købmandsgaard“ i Ærøskøbing, hvor de lokale indbyggere tilbyder deres specialiteter. Gæsterne er meget velkomne til at smage alt fra ost og pølse til nyslynget honning eller marmelade. Her finder man alverdens lækre sager, der også er perfekte som en lille gave til dem derhjemme.

» dgkshop.com

 

Fødevarekulturen og stoltheden over de lokale produkter hører i høj grad til forklaringen på det lokale slogan ”Alt er vand ved siden af Ærø”.