Fyn 4 | Dansk Ø-ferie

Gå i H.C. Andersens spor på Fyn

Om H. C. Andersen

Man kan ikke sige Fyn uden også at sige H.C. Andersen. Og når man besøger Fyn, bliver det tydeligt, hvor han hentede inspiration til mange af sine berømte eventyr. Især i Odense, men også andre steder på Fyn, kan man finde spor efter den store digter.

I den gamle bydel i Odense ligger eventyrdigterens fødested. Museet H.C. Andersens Hus åbnede i 1908 og fortæller historien om digterens liv og virke. H.C. Andersens Hus er et af verdens ældste digtermuseer og har hvert år besøg af gæster fra hele verden.

Børnekulturhuset Fyrtøjet

Børnekulturhuset Fyrtøjet i Odense formidler H.C. Andersens eventyr med poesi, nytænkning af kultur for børn og masser af nærvær. Fyrtøjet har sin helt egen måde at formidle eventyr på, med drama, musik, fortælling, værksteder og kostumer. Mange oplever, at tiden forsvinder – at eventyrets magi griber både børn og voksne, og man på den måde virkelig får mulighed for at være sammen, indleve sig og fordybe sig i eventyrenes verden.

H.C: Andersen Festival

I august måned genlyder Odenses gader af grin, musik og overraskende oplevelser. Et utal af kunstnere tager gamle Andersens udødelige eventyr under kærlig behandling og genfortolker dem i så forskellige kunstformer som dans, gøgl, koncerter, kabaret, comedy, moderne ballet, 3D lysshow, foredrag og fortællinger.

H.C. Andersen Trail App

To apps guider dig rundt på Fyn og i Odense i digterens spor. Download og lad slotte og herregårde, gader og gamle bygninger fortælle deres historie.