Fyn 2 | Dansk Ø-ferie

Forkæl dine smagsløg på Fyn

Kulinariske Fyn

Fyns milde ø-klima giver optimale betingelser for en mangfoldighed af årstidens råvarer og specialiteter. Og den fordel udnytter de fynske restauranter og kokke i så høj grad, at det fynske køkken er vidt berømt uden for øens grænser. Restauranter med dygtige køkkenchefer i spidsen, som vil den gode smag og som tilpasser deres menukort efter årstidens lokale råvarer og ofte hiver dem op af jorden fra deres egne køkkenhaver.

Fra gourmet i verdensklasse til de enkle glæder
Smagen af Fyn udfolder sig på mangfoldige måder. Fra gourmet i verdensklasse til den simple glæde. Lige fra planten. Kartofler gravet op to timer, før du skal bruge dem. Frås i saftige æbler, der på Fyn vokser under noget nær ideelle forhold. Køligt, så æblerne danner syre. Men varmt nok, så de også bliver søde. Du finder de gode varer i vejboder og i gårdbutikker rundt om på hele øen.

Øen bugner af fødevaremarkeder og –events
Det starter med årets første asparges. Saftspændte og sprøde. Her forvandler de bedste fynske restauranter forårets mest udsøgte delikatesse til en himmerigsmundfuld. Derefter fortsætter det i en lind strøm med Rosenfestivallen i Bogense, Fynske Fristelser i Faaborg, Spis i Odense, Kongens Fadebur høstmarkedet i Nyborg og Svendborgs Kulinarisk Sydfyn, som er Skandinaviens største fødevaremarked.

Følg De Kulinariske ruter på Fyn
Chokolade, øl og vin. Der er temmelig stor sandsynlighed for, at du synes godt om én af de tre dele. Hvis ikke alle tre. På Fyn finder du rigtig mange producenter, som går helhjertet ind for at producere fødevarer af høj kvalitet. Vi har lavet tre fynske ruter, som guider dig til de små producenter, hvad enten du er til øl, vin eller chokolade.