Fyn 1 | Dansk Ø-ferie

Aktiv ferie på fyn

Aktiv ferie Fyn

Vand, vind og vidunderlig natur. Fyn har det hele. I alle afkroge og på de små øer finder du oplevelser, der sætter dine sanser i centrum. Her finder du de skønneste badestrande. Vand der er helt i top og åbner sig i et hav af aktiviteter for dig, der bare ikke kan sidde stille. Dyk, kajak. Smid snøren i bølgerne i det Sydfynske Øhav. Eller opdag Fyns maleriske landskab. På hesteryg, i cykelsaddel eller med snørrede vandrestøvler.

Havkajak eller fisk på harpunen?

Vil du have vind i håret, så sæt kajakken i vandet og mærk den friske luft. Det sydfynske bakkelandsskab ser spektakulært ud fra vandsiden. Eller hvad med undervandsjagt? Glid lydløst gennem vandet. Se en fisk. Tag sigte og harpuner en havørred.

Dyk ned

Fyn er en dykkerdestination, du ikke må gå glip af! I Lillebælt kan du dykke på stenrev, og ved Ballen på Sydfyn finder du Danmarks mest bemærkelsesværdige kunstige rev. Dyk helt ind i vraget af den gamle Ærøsundfærge på 19 meters dybde.

Lyst til fiskeri?

Fyn, Langeland og Ærø er kendt som Nordens bedste havørreddestination. De mange bække, åer og lavvandede kyster gør området til det perfekte gydested for havørreder. Tag et stop på halvøen Helnæs, hvor du udover fantastisk fiskevand også finder Danmarks eneste fishinglodge.

Snør støvlerne og fat vandrestaven

Fyn har mange fine naturstier over hele øen. Helt unik er dog Øhavsstien, en 220 km lang vandrerute gennem enestående naturområder ved Svanninge Bakker og charmerende købstæder langs kysten.

Hjul afsted

Fyn er én af Danmarks bedste cykeldestinationer. Den ene cykelrute afløser den anden og leder dig gennem gamle købstæder og fantastisk natur. Tag et stop ved en herskabelig herregård eller et smukt slotte. Eller hop på mountainbiken og udfordr din teknik på særlige ruter i skove og landskab.