FANØ ET MEKKA FOR DRAGEFLYVERE

Fanø er kendt i hele verden som et af de bedste steder at flyve med drager. Verdens største dragetræf – Fanø International Kite Fliers Meeting – afholdes hvert år i juni på Fanø. 5000 drageflyvere mødes og skaber en fest, der ikke findes lige nogen andre steder i verden.

I 14 dage i midten af juni er der masser af drager i luften over Fanø. Kom ned på stranden og oplev drager i alle størrelser og former. Stemningen er uformel, det er græsrødderne som mødes, og drageflyverne fortæller hellere end gerne om deres sport og deres nyeste drager.

Det er et helt fantastisk syn at se så mange drager på een gang. Fra traditionelle rombeformede drager til store fantasidyr. Mange er hjemmelavede drager, som der ligger hundredevis af timers arbejde i med at konstruere i løbet af vinteren, og som vises frem for første gang på festivalen.

Alle er velkomne til enten at se på og opleve synet eller selv være med og flyve med sin egen drage. Både under dragefestivalen og det meste af resten af året er der workshops for børn, hvor selv helt små børn kan lave deres egen drage. Hos Visitfanø kan de fortælle, hvor og hvornår man kan komme til at bygge drager.

Det seneste skud på stammen af drageaktiviteter er Fanø Familie Dragefestival i begyndelsen af august. Her er det børn og børneaktiviteter, der er i centrum. En af de populære aktiviteter er faldskærmsudspring for teddy bamser. Giv din bamse eller dukke en oplevelse for livet, hvor den majestætisk svæver ned med faldskærm på stranden.

FÅ NYHEDSBREVE

+45 40 30 10 99