Begivenheder på Bornholm | Dansk Ø-ferie

Begivenheder på Bornholm

Foråret og sommeren 2018 bliver ikke kedelig på klippeøen i Østersøen, og oplevelserne spænder vidt: lystfisker-konkurrence, kunst, musik, maratonløb, politik, masser af kulinariske oplevelser ... Få en smagsprøve her: 

 

2.-5. maj – Trolling Master Bornholm

Tejn Havn er udgangspunktet for Nordeuropas største lystfiskerkonkurrence, og det er spændende dage for både fiskere og tilskuere. Du kan se bådene sejle ud tidligt om morgenen og følge dem langs de smukke kyststrækninger, inden dagens fangster bliver vejet på Tejn Havn. 

 

10.-13. maj – Bornholms Kunstrunde

På hele øen åbner kunstnere, gallerier og udstillingssteder deres døre, så du kan tage på rundtur i kunsten.

Bornholmskunstrunde.dk

 

14.-17. juni – Folkemødet i Allinge

Flere end 100.000 mennesker i alle aldre mødes for at hylde det danske demokrati og fællesskab. Sidste år var 1.027 foreninger, virksomheder, interesseorganisationer og politiske partier til stede, og 4 ud af 5 af de "private" gæster oplevede, at de fik ny viden om politiske spørgsmål. Folkemødet er blevet en festlig tradition. 

Folkemoedet.dk/

 

23. juni – Sol over Gudhjem
24.-29. juni – Bornholms Madfestival

I kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem dyster nogle af landets bedste kokke om vindertrofæet. Du kan følge konkurrencen direkte på  Gudhjem Havn, hvor øens fødevareproducenter samtidig afholder et et stort madmarked med gode tilbud og smagsprøver.

I dagene efter konkurrencen er der madfestival med en lang række kulinariske events over hele øen. 

solovergudhjemkonkurrence.dk

 

9.-15. juli – Allinge Jazz Festival 

Tag til nordspidsen af Bornholm og hør masser af god jazz!

Festivalen i Allinge-Sandvig kan sammenlignes med Copenhagen Jazz Festival. Det er en hel uge med alle former for jazz og ca. 12-15 forskellige orkestre, som alle spiller 2-3 gange i løbet af ugen. Så hvis du misser en koncert, får du chancen igen!

Bornholm.info

Følg med på Facebook

 

23.-27. juli – Etape Bornholm - Marathon over 5 dage

2500 løbere får over fem dage det bedste af Bornholm: sandet, havet, klipperne, de lange, seje bakker i bornholmernes egen skov, de vilde stigninger på Hammershus og to hurtige byruter. Løbet tiltrækker af gode grunde tusindvis af tilskuere. 

etape-bornholm.dk

 

26.-28. august – Wonderfestiwall

For 11. gang mødes unge musikfans fra hele landet på klippeøen for at afslutte festivalsæsonen med masser af god musik i spektakulære omgivelser. Scarlet Pleasure og Mew er et par af de helt store navne på Wonderfestiwall 2018. 

wonderfestiwall.dk

 

14.-23. september – Bornholms Kulturuge

Er du til musik, litteratur og gastronomi? Så skal du på efterårsferie til Bornholm, hvor kulturen er blevet fejret med en festival hvert år siden 2001. I år er temaet "Spor", og du kan høre klassiske koncerter, deltage i kulinariske eksperimenter, tage med på byvandringer og meget, meget mere. Tag vennerne med! 

bornholmskulturuge.dk