Begivenheder | Dansk Ø-ferie

Begivenheder på de danske øer

Folkemødet på Bornholm luftfoto

De danske øer har længe været kendt for sin ro og idyl og dermed som oplagte steder til at trække stikket ud og geare ned fra hverdagen. Sådan er det fortsat, men de senere år har øerne tilmed skabt flere og flere lokale begivenheder med stor interesse fra både ind- og udland.

Den ubetinget største er Folkemødet på Bornholm, der sidste år havde flere end 100.000 deltagere. Derudover tiltrækker Langelandsfestival, Samsø Festival og Wonderfestiwall på Bornholm hvert år mange tusinde gæster, der ønsker en anderledes festivaloplevelse. På Samsø er festivalpladsen placeret få hundrede meter fra stranden, ligesom der er minigolfbane og anden underholdning til børnene. Langelandsfestival gør brug af et børneland på størrelse med fire fodboldbaner med blandt andet hoppepuder, go cart-baner og swimmingpools. Her er i høj grad tale om festival for hele familien.

Øerne er også kendt for en række skæve begivenheder såsom Ringriderfesten på Als, kåringen af Samsøs bedste kartoffelmad og verdens største dragefestival på Fanø, hvor drageflyvere fra hele verden samles. Senest har Lolland taget initiativ til at skabe et gastronomisk folkemøde for at sætte fokus på øens råvarer, producenter og restauranter.