Se og gøre på Fyn | Dansk Ø-ferie

Se og gøre på Fyn

Egeskov Slot efterår

Eventyrlige Fyn

Mellem slotte, smukke haver og stråtækte bindingsværkshuse går feriegæsterne i den berømte eventyrdigter H.C. Andersens fodspor. Når man besøger Fyn, forstår man, hvor han fik sin inspiration fra. Af samme årsag kaldes Fyn også for ”Eventyrøen.”

 

Adel forpligter

Der findes i alt 123 små og store slotte og herregårde på Fyn. De fleste er offentligt tilgængelige og indbyder til besøg, for eksempel Egeskov Slot, en af Europas bedst bevarede vandborge, Valdemars Slot på øen Tåsinge ved Sydfyn og det romantiske slothotel Broholm. Mange af slottene har imponerende parkanlæg eller tilbyder spændende aktiviteter for både små og store besøgende – herunder klatreparker og segway-ture. Masser af spændende oplevelser venter på dig i Odense Zoo, som blev kåret til Europas bedste zoo i 2015 – blandt andet af den grund, at man her kan komme helt tæt på dyrene og opleve dem i naturlige, afslappede omgivelser.

 

Lokal spisekultur

Fyn er også et gourmetparadis i verdensklasse, for eksempel via restauranterne Sortebro Kro og Falsled Kro, samt lokale produkter såsom rygeost. Frugt og grøntsager vokser særligt godt i øens milde klima, og derfor anvender øens kokke hovedsageligt lokale ingredienser. Feriegæster kan udforske øen på tre forskellige kulinariske områder: Vin, chokolade og øl.

 

H.C. Andersens hjemby

Odenses mest berømte bysbarn er uden tvivl eventyrdigteren H. C. Andersen, som blev født i Odense i 1805. Her finder både små og store feriegæster et væld af attraktioner, som handler om H.C. Andersens liv og arbejde. Kunstelskere anbefales også at tage en tur til Fåborg Museum, hvor en samling fra kunstnergruppen ”De sydfynske malere“ er udstillet. Det specielle lys på Fyn har altid tiltrukket kunstnere til øen.

 

Og hvad mere?

Ud for Sydfyns kyst finder man et skærgårdsagtigt øhav med over 90 småøer. Det er det perfekte sted at bade, fiske og sejle i kajak eller båd. 

 

Ankomst med færge

AlsFærgen sejler fra Fynshav på Als til Bøjden på Fyn. Rederiet Færgen introducerede i 2015 en moderniseret færge på ruten med en fordobling af kapaciteten til følge. Med lidt held kan man som færgepassager på den 50 minutter lange overfart se marsvin og øresvin i havet. Der er op til 12 afgange på ruten Fynshav-Bøjden per retning og dag.

 

Book din ferie på Fyn her

Vil du på kajaktur eller gå i H.C. Andersens fodspor? Sammensæt din helt personlige ferieoplevelse på Fyn eller vælg et af vores pakketilbud med de mest populære attraktioner. Book din ferie på danskoferie.dk, eller ring på på 69 91 16 51.