Se og gøre på Fanø | Dansk Ø-ferie

Se og gøre på Fanø

Hus i Sønderho på Fanø

Mangfoldige Fanø

Fanø ligger i Vesterhavet ud for Esbjerg og er Danmarks nordligste vadehavsø. Den fylder kun 56 km², men tilbyder et ferieparadis, som er enestående i Danmark. Fanø er det perfekte sted til familieferier, aktive ferier og naturferier. De lange sandstrande, østerssafari, sælsafari samt selve Vadehavet, der er blevet udpeget af UNESCO som verdensnaturarv, skaber en unik stemning.  

 

Aktiv ferie på stranden

Den brede sandstrand langs med Fanøs vestkyst er som skabt til sportarter såsom strandsejlads og surfing. Kite-buggy-aktiviteter og strandsejlads er de mest populære sportsgrene, og samtidig er denne lille ø perfekt til små og store badenymfer, ravsamlere og drageflyvere. Børnene er vilde med den spændende skovlegeplads, som befinder sig i en lille skov lige bag ved klitterne, for her kan de møde Robin Hood, trolde og andre fantasivæsener.

 

Søfartsøen Fanø

I de historiske landsbyer Nordby og Sønderho vidner flotte kaptajnshuse fra anden halvdel af det 19. århundrede stadig om ”sølvalderen”, som var øens skibsbyggeriepoke. På det tidspunkt havde Fanø Danmarks næststørste handelsflåde – kun overgået af København. Traditioner lever endnu på Fanø: Under de to årlige folkefester ”Fannikerdage“ og ”Sønderhodag“ fejres folkedansen og øboernes farverige, artistiske folkedragter.

 

Oplevelser ved Vadehavet

Som en ø i Vesterhavet er Fanø præget af tidevandet, og en vandretur i Vadehavet hører egentlig til ethvert ferieprogram. Man kan komme helt tæt på sælerne, og en guidet tur til sælbankerne varer ca. 2 timer. Der bor flere tusinde sæler og gråsæler omkring Fanø, så der er næsten garanti for, at man får dem at se. I de koldere måneder kan feriegæsterne i stedet tage på østerssafari, for der bliver flere og flere af de delikate østers omkring Fanø. Gourmet-elskere tager ind og spiser på Sønderho Kro, og på mikrobryggeriet Fanø Bryghus kan man nyde en lang række specialøl – blandt andet med smag af østers og chokolade.  

 

Ankomst med færge

FanøFærgens tre færger sejler feriegæsterne fra Esbjerg til Fanø på bare 12 minutter. I højsæsonen sejler færgerne hvert 20. minut.

 

Book din ferie på Fanø her

Vil du holde sommerferie på Fanø med hele familien eller nyde en kulinarisk weekend for to? Sammensæt din helt personlige ferieoplevelse på Fanø eller vælg et af vores pakketilbud med de mest populære oplevelser. Book din ferie på danskoferie.dk eller ring på 69 91 16 51.