Se og gøre på Ærø | Dansk Ø-ferie

Se og gøre på Ærø

Aktive år på Ærø

Naturskønhed i Østersøen

Ærø er en kontrastfuld ø: På den ene side er der små, fine strande og på den anden side vilde, rå kyststrækninger med en enestående, mangfoldig flora og fauna. Voderup Klint, der rækker op til 30 meter over Østersøen, er særligt imponerende. Feriegæster kan bedst udforske naturen til fods via vandrestierne, der går fra Søby i vest til Marstal i øst.

 

Maleriske landsbyer

Der er 14 små landsbyer på Ærø, der til dels blev etableret helt tilbage i middelalderen. Her er livet stille og roligt og er dermed perfekt til dem, der ønsker at glemme deres stressede hverdag for en stund. Langs med landsbyvejene kan feriegæsterne nyde synet af de velbevarede bindingsværkhuse og gårde, som er omgivet af små haver og frugttræer. I den idylliske landsby Skovby står en sten, som blev fundet i 1994, og hvor bogstaverne ”PN“ er indgraveret som runer. Der gisnes stadig om, hvad eller hvem der menes med de bogstaver. Det eneste, der vides med sikkerhed, er, at skriften opstod imellem 1100 og 1400. Alle landsbyerne er naturligvis også tæt forbundet med livet ved havet og dets traditioner. Landsbyerne Ommelshoved, Kleven og Strandbyen har små idyllyske havne, og de små både, der ligger der, er populære fotomotiver for feriegæsterne.

 

Søfartstradition

Ærø har en lang og solid søfartstradition, som man mest af alt mærker i Marstal – den største havn på øen. Den lille by er stadig præget af rederier, værfter og søfartskolen. Søfartsmuseet præsenterer søfartsøens spændende historie, og hele øen kan se tilbage på en maritim tradition, der kan mærkes og opleves på enhver gade og i ethvert hjørne.

 

Strandkultur

Det er ikke nogen hemmelighed, at strandene på Ærø er blandt de skønneste i Danmark og måske endda i hele Europa. De små, farverige badehuse langs med strandene, der er meget populære blandt både små og store badegæster, vidner om en badekultur, der har udviklet sig igennem flere århundreder. Ud for strandene ligger ofte sejlbåde fra hele Østersøområdet for anker, og de gør strandpanoramaet perfekt.

 

Og hvad mere?

En masse små og store galerier i landsbyerne og de små byer indbyder til besøg i dårligt vejr.

 

Book din ferie på Ærø her

Sammensæt din helt personlige ferieoplevelse på Ærø eller vælg et af vores pakketilbud med de mest populære attraktioner. Book din ferie på danskoferie.dk, eller ring på 69 91 16 51.