Om Samsø | Dansk Ø-ferie

Ferie på Samsø

Samsø Last Minute

 

Meget mere end kartofler ...

Både gourmet-restauranterne og vi helt almindelige forbrugere nyder godt af de samsiske landbrugsprodukter, men Samsø er nu meget mere end gode øko-kartofler. Naturen er meget varieret: stejle skrænter, strande med krystalklart vand, hedelandskaber og bakker med dybe dale og smeltevandskløfter.

Den nordlige del af Samsø er et af de ca. 70 områder i Danmark, hvor naturen er udnævnt til en national seværdighed – du kan se skiltene med det brune Johanneskors. Nordby Hede er fredet og særlig smuk, når lyngen blomstrer. 

Mod øst finder du Stauns Fjord, der er yngle- og rasteområder for mange forskellige fuglearter. Går turen til vestkysten, skal du besøge Ilse Made Kilde ved Vesterløkken: Der springer ferskvand i en udhulet egestramme, som er dateret helt tilbage til bronzealderen.  

Et paradis for lystfiskere

Samsø er det rene slaraffenland, hvis man elsker frisk fisk og gerne selv vil hale den på land. 120 kilometer kyststrækning og rigtig gode muligheder for at fange havørred, multe, fladfisk og, i maj måned, hornfisk. 

Men du bliver heller ikke skuffet, hvis du hører til dem, der foretrækker at få maden serveret på din ferie. Udvalget er stort og varieret, og flere af spisestederne sætter en ære i tilberede retter af lokale råvarer.

Læs mere om, hvad du kan opleve

Se de aktuelle begivenheder i 2018