Om Lolland-Falster | Dansk Ø-ferie

Familiens Lolland-Falster

Lolland-Falster

Lolland-Falster er et sandt familieparadis, både til en hurtig weekendtur og en dejlig lang sommerferie med masser af oplevelser. Knuthenborg Safaripark trækker hvert år tusinder af gæster ind for at se giraffer, løver og andre vilde dyr.  Middelaldercentret er en spændende oplevelse for alle, der interesserer sig bare en smule for vores historie, og badelandet Lalandia er en tropisk fornøjelse året rundt.

Vi tilbyder unikke pakkerejser, hvor ophold og entré er inkluderet, og pakkerejser alene med overnatning. Men du kan også nemt skræddersy jeres familieferie.

Perfekt til cykelferie

Hvis I er til aktiv ferie, kan det varmt anbefales at tage en cykeltur på Cykelrute 38, der også kaldes “Paradisruten”. Navnet henviser til den skønne natur langs den lollandske rute, som er en dejlig, flad tur for hele familien. Her kan alle være med, uanset alder.

På Falster er Panorama-ruten mellem Marielyst og Veggerløse tilsvarende smuk og familieegnet.

Vandland og vilde dyr

Tag også en tur ud over stepperne i Knuthenborg Safaripark, hvor girafferne græsser, og tigrene lurer i krattet. Her findes dyr fra de fleste verdensdele, og hvis du selv medbringer vandhunde, står den på skrig og skrål i Danmarks højeste vandrutchebane. Endnu vådere bliver det i Lalandia i Rødby – et tropisk vandland for hele familien, hvor man også kan udfordre hinanden i tørskoede aktiviteter som bowling og minigolf. Og så er der naturens eget vandland på Marienlyst Strand, der ligger på sydøstkysten af Falster. Den blev både i 2011, 2012 og 2013 kåret som Danmarks bedste.

Historie på den sjove måde

I Middelaldercentret i købstaden Sundkøbing møder du beboerne, der både lever og er klædt på som i år 1405 – købmænd, håndværkere og ikke mindst riddere, der dagligt krydser klinger i højsæsonen. Her kan du også afprøve nogle af Leonardo da Vinci's opfindelser, der er bygget op i fuld størrelse. I Naturpark Maribosøerne ligger Frilandsmuseet, hvor du kan gå på opdagelse i gamle, lerstampede huse. Kan du få øje på nogle kragetæer? Det er de træstykker, der ligger på toppen af stråtaget.

Gastronomiske glæder

Det er ikke bare landets Michelin-kokke, der kan komme til fadet i Lolland-Falsters velassorterede spisekammer. Du kan også smage øl fra Krenkerup Gods, ost fra Knuthenlund og den berømte kirsebærvin fra Frederiksdal.

Nogle af områdets fødevareproducenter har med rette opnået international anderkendelse, og mange af dem sender dagligt forsyninger til køkkenerne rundt omkring på Danmarks gourmet-restauranter.

Mange producenter tilbyder deres varer i gårdbutikker og vejboder, så kør endelig ikke for hurtigt på de små landeveje. Du kunne gå glip af noget lækkert.

Kunstinteresseret?

I Toreby på Lolland ligger Fuglsang Kunstmuseum, som rummer en fin samling af dansk kunst fra 1700-tallet og frem. Du finder bl.a. værker af Vilhelm Lundstrøm, Olaf Rude og Skagensmalerne. Sæt også lidt tid af til at nyde museumsbygningen fra 2008, der er tegnet af den engelske arkitekt Tony Fretton. Den er i sig selv et kunstnerisk værk.

Tag LangelandsFærgen

Færgen sejler fra Spodsbjerg på Langeland og lægger til i Tårs på Lolland efter kun 45 minutters smuk sejltur. Hvis ikke du har bil eller cykel med, afgår der busser fra færgehavnen til bl.a. Nakskov og Maribo.

Bestil turen til Lolland-Falster her

Er du til B&B, hotel, feriehus eller camping? Vil du slappe af, shoppe og spise godt i tosomhed, eller skal hele familien med? Her kan du se de mange forskellige oplevelser, vi kan byde på. Find pakketilbud på danskø-ferie.dk eller ring på 69 91 16 51.