Om Fanø | Dansk Ø-ferie

Om Fanø

 

Klar til naturoplevelser?
Danmarks nordligste vadehavsø er en populær ferieø. Fanø kan kun prale af 56 km², men som rejsemål er øen enestående, og den er oplagt til både familieferier, aktive ferier og naturferier. Stemningen er helt særlig med de lange sandstrande og Vadehavet, der er udpeget af UNESCO som verdensnaturarv.  

Østersjagt i Vadehavet
Ved Fanø finder man nogle af landets bedste østers – en særlig kødfuld art, som oprindeligt stammer fra Sydøstasien. Du kan selv gå på jagt, og ved lavvande er det intet problem at finde dem i kilovis. Du kan også tage med på en guidet tur, hvor du lærer mere om østers, hvordan man finder dem, og hvordan man kan tilberede dem.

Sælernes paradis
Der er rigtig mange sæler i Vadehavet omkring Fanø, og du kan komme helt tæt på dem på de store sælbanker sydvest for byen Sønderho.  Sidst på foråret begynder sælerne for alvor at flokkes på bankerne, for hunnderne skal føde deres unger i løbet af juni og juli. Der er guidede ture ud til sælerne hele året. 

Historiens vingesus
Fannikerne har været driftige handelsfolk, som for flere hundrede år siden drak te af kinesisk porcelæn, havde hollandske kakler på væggene og pyntede op i stuerne med souvenirs fra Sydamerika og Indien. Det kan du se på museerne. Og hvert år på Fannikerdagen danses der folkedans i øens nationaldragter, bl.a. for at indsamle midler til forskønnelse og bevarelse af især byen Nordby.

Livsnyderens Fanø
Fanø byder på østersture, romantiske kroer med gourmetkøkken og, selvfølgelig, lokalt øl fra Fanø Bryghus. Kunsten og musikken trives, og hen over sommeren afholdes koncerter med store, internationale navne. Når vinteren sætter ind, er der stadig mange, der vælger at holde weekend eller tager en uge i sommerhus på Fanø for at nyde øens natur, freden og den friske luft.

Fanø for børn
Børnefamilierne har alle muligheder for at boltre sig på stranden – cykle, løbe, spille bold eller flyve med drage. Skovlegepladsen i Fanø Klitplantage er en af de helt store attraktioner med klatre- og legeredskaber, fantasifigurer i træ og Sherwoodskoven, hvor børnene kan finde deres indre Robin Hood eller Lady Marian frem.

Læs mere om, hvad du kan opleve

Se de aktuelle begivenheder i foråret og sommeren 2018