Begivenheder på Lolland-Falster | Dansk Ø-ferie

Begivenheder på Lolland-Falster

Hajkutter Regatta

Hvad skal I opleve på Lolland og Falster i år? Her venter store oplevelser for hele familien fra maj og langt ind i september: 

 

15.-17. juni – Nysted Lyrik- og Visefestival

Nysted Lyrik- og visefestival fejrer i 2018 sit 5 års jubilæum med tre dages koncerter, oplæsning og markering af Danmarks mest sanselige digter, lægen Emil Aarestrup. Omdrejningspunktet er Aarestrups hus og have, hvor der vil bl.a. være masser af gratis musikoplevelser på den åbne scene.

 

28. juni-1. juli – DM i Landevejscykling

Der bliver fart over feltet, når dame- og herreeliten cykler Lolland-Falster tyndt hen over de fire dage. Der køres enkeltstarter og linjeløb i Nykøbing Falster, Stubbekøbing, Sakskøbing og Nysted. I Nysted afholdes også DM i paracykling, og ved Nysted Havn kan I følge feltet på nærmeste hånd, når eliten kører en spændende finale-rundstrækning om søndagen. TV2 Sport sender live, så løbet kan følges på storskærm.

 

4.-7. juli – Fejø festivallen

En sommerfestival med foredrag, udstilling og masser af musik lige fra kammermusik, violinsonate, klaverkvintet og jazz til Danmarks Radios Symfoniorkester.

 

31. juli-5. august – Femø Jazz på Femø
En hyggelig jazz-festival, hvor flere generationer finder sammen med musikken som bindeled. Her er jazz i bedste festivalstil, og I kan opleve ø-livet i telt, i båd, på kroen eller på øens øvrige overnatningssteder.

 

19.-22. juli – Hornfiskefestival Kramnitze

For 39. gang afholdes den traditionsrige festival med hornfisk som varemærke: De nyrøgede fisk bliver solgt direkte fra rygeovnene. Der foregår også mange andre aktiviteter på og omkring stranden.

 

19.-22. juli – Maribo Jazz

I mere end 30 år har Maribo afholdt en 4 dages jazzfestival, hvor der bliver spillet jazz og blues overalt i den gamle klosterby og omegn – både på land, på vand og i veterantog.

 

3.-5. august – Middelalderfestival

Danmarks smukkeste og sjoveste middelalderfestival finder sted i Nysted Købstad første weekend i august. Her er ridderturneringer, storslag, ildshows, gøgl, musik, handel og oplevelser for alle aldre.

 

4.-8. august – Hajkutter Festival og Regatta

Oplev flotte gamle træskibe og en unik maritim stemning, når der for 10. år i træk afholdes Festival for bevaringsværdige og traditionsrige fiskerbåde, kaldet Hajkuttere, på havnen i Nysted. Der bliver masser af underholdning fra udenlandske orkestre, og Nysted Sejlklub afholder Baltic Sail Nations Cup (match race) i Nordisk Folkebåd. I kan bl.a. booke en kysttur med en Hajkutter, og børnene kan bygge små modelskibe.

 

11.-12. august – Åbne Atelierdøre

Begge dage kl. 10-17 byder flere end 30 kunstnere og kunsthåndværkere i Guldborgsund kommune inden for i atelierer og værksteder, hvor du kan få indblik i de komplicerede kunstneriske arbejdsprocesser og nyde kunstværkerne.

 

10.-12. august – Fyrstival i Gedser

Gedser og Danmarks spydspids samler natur og kultur i skøn harmoni og byder på masser af oplevelser: gadeteater, musik, kunst, koncerter, danseopvisning, film, dragebygning og -flyvning, lokalhistorie og boder. Derudover kan I opleve det Gule Palæ med Olsen-banden-stemning på Gedser Remise.

 

17.-26. august – Lys over Lolland

Lys over Lolland er en professionel kunst- og kulturfestival, som viser dansk og international kunst af høj kvalitet – på en gang eksperimenterende og med en bred appel. Programmet rummer både udstillinger, koncerter, filmpremierer og events.

 

23.-25. august – Vegvisir Race

Kom tæt på vandet i smukke Guldborgsund, når Lolland-Falsters nye internationale kapsejlads med omkring 150 både stævner ud fra Nykøbing Falster. Vegvisir Race er sejlsportens svar på en ironman med navigation, udholdenhed og gode sejlkundskaber i højsædet. Begivenheden kan følges live hos de lokale sejlklubber, og der er aktiviteter, mad og underholdning for børn og voksne ved Slotsbryggen i Nykøbing F. og omkring Guldborgbroen.

 

1.-2. september – Nakskov Fjorddage

Nakskov Fjorddage har 20 års jubilæum, og igen i år er programmet et sandt overflødighedshorn af spændende aktiviteter for børn og voksne, blandt andet på Hestehovedet.

 

8.-9. september – Danmarksmesterskaber i fladfisk

DM i fladfisk for lyst- og småbåde afvikles med udgangspunkt fra Onsevig Havn på Lolland. Sidste år deltog 150 både og 400 lystfiskere, der dystede om præmier og hæder i både artskonkurrencer, en individuel konkurrence og en teamkonkurrence.

 

15.-16. september – Sydhavsøernes Frugtfestival

Smag og nyd sensommerens saftige frugthøst fra de lokale frugtplantager på Sydhavsøerne. Ud over masser af lækkerier byder weekenden blandt andet også på mad- og bagekonkurrencer.

 

Se også vores forslag under Se og gøre.