Begivenheder på Fanø | Dansk Ø-ferie

Begivenheder på Fanø

Østersfestival Fanø

Østersfestival i oktober

Der er masser af østers i Vadehavet ved Fanø, og om efteråret kan man samle de salte delikatesser direkte fra havbunden, når det er ebbe. Tre dage midt i oktober handler alt på Fanø om østers og andre lokale råvarer.  

» Læs mere om Fanø Østersfestival

 

Sønderho – Danmarks smukkeste landsby

Et besøg i Sønderho i den sydlige del af øen er et absolut must. Der er en god grund til, at Sønderho i 2015 blev kåret til ”Danmarks smukkeste landsby”, for når man slentrer gennem de smalle stræder med de historiske huse, er det, som om man er rejst tilbage i tiden. De fleste af de velbevarede bygninger stammer fra anden halvdel af det 19. århundrede, da Sønderho var en af de vigtigste søfartsbyer på den danske vestkyst.

 

Et paradis for drageflyvere

Fanø er kendt verden over som et af de bedste steder til drageflyvning. I juni lokker den internationale dragefestival ”Kiteflier’s meeting“ 5.000 deltagere og talrige nysgerrige besøgende til stranden på øens vestkyst. Her kan man beundre drager i alverdens former og farver.

» Læs mere om Dragefestivalerne

 

Helt tæt på sælerne

En af de største attraktioner på Fanø er sælerne, som man kan komme helt tæt på i deres naturlige miljø ved sælbankerne ved Sønderho. Ved ebbe varer vandreturen til sælbankerne under en halv time, og med lidt held kan man også allerede se dem i Nordby havn. Du kan booke din sæltur med guide med det samme her.

 

Strandsejlads

Strandsejlads er rigtig sjovt, og Fanø er et af de bedste steder til strandsejlads i hele Europa. På stranden ved Rindby er der et område specielt til strandsejlere, hvor professionelle og begyndere kan drøne af sted med strandsejleren langs med kysten. Man kan strandsejle hele året rundt – der kræves kun lidt vind, og det er der altid masser af på Fanø.