Begivenheder på Als | Dansk Ø-ferie

Begivenheder på Als

Kampen om Als

Nordals Musikfestival

9.-10. juni 2017

Lidt i skyggen af andre ø-festivaler står Nordals Musikefestival. Oplevelsen er dog stor, ligesom omgivelserne ved Nordborg Slot er ekstraordinære. Festivalen henvender sig til børn og voksne, og programmet for 2017 tæller blandt andre Anne Linnet, Big Fat Snake, Phlake og Page Four. 

 

Kampen om Als

23.-25. juni 2017

Der venter publikum et sandt bombardement af oplevelser, når tiden for en stund bliver skruet tilbage til 1864 og kampen om Als. Hovedbegivenheden er scenen, hvor de preussiske soldater i ly af mørket kryder Alssund. Brigade Als opfører slaget i autentiske uniformer og udstyr, der svarer nøje til, hvad soldaterne brugte i krigen. Startende på det historisk korrekte tidspunkt kl. 3 om natten vil kanonerne brage, og det danske panserskib Rolf Krake vil dukke frem ved Arnkilsøre og beskyde bådene med de preussiske soldater. 

 

Ringriderfesten i Sønderborg

7.-10. juli 2017

Det er mere end 100 års traditioner, der gør Ringriderfesten i Sønderborg til noget helt specielt. Med deltagelse af op mod 500 heste og ryttere samt omkring 40.000 besøgende er begivenheden landsdelens største folkefest. Det er sommerens helt store begivenhed, og den finder altid sted i dagene omkring den anden weekend i juli.

 

Gendarmløbet

10. september 2017

For 15. gang inviterer BUI-Motion til motionsløb på den smukke Gendarmsti på Broagerland med unik udsigt over Flensborg Fjord. Der er ruter for både voksne og børn. Gendarmstien er en af Danmarks smukkeste kystvandreruter. Den 74 kilometer lange sti spiller desuden en betydelig rolle i historien, idet den bugter sig langs med den dansk-tyske grænse og således har været et nøglepunkt i forbindelse med flere krige.